9 manieren om de domein autoriteit een boost te geven!

Domein Autoriteit is een algoritme dat voorspelt hoe waardevol jouw website is in zoekresultaten. Domein Autoriteit loopt van 1 tot 100 en hoe hoger jouw score is ten opzichte van je concurrent, hoe groter de kans dat jouw website bovenaan staat in Google.Bezoek Moz's gratis Link Explorer om uw DA te testen om te zien hoe uw site er nu uitziet. Typ gewoon je website-URL in de zoekbalk en klik op "Analyseren". Onthoud: schrik niet als je DA kleiner is dan 30 tot 50. Als je deze 9 tips vandaag volgt, zul je zeker zien dat je DA-score verbetert.


1. Domeinnaam Leeftijd

Je kent dat oude gezegde toch? Wijsheid komt met de jaren. Raad eens wat? Hetzelfde geldt voor jouw domeinnaam. Als jouw domeinnaam geen 'oude' leeftijd heeft, wordt deze lager en zien gebruikers online uw site mogelijk niet als autoriteit. 


Maar met een oudere domeinnaam zullen gebruikers de website niet alleen als beter beschouwen, maar ook een veel hogere DA-score hebben dan jongere domeinnamen. Met andere woorden, elke keer dat u uw domein verandert, doet u er meer kwaad dan goed aan, omdat u de geloofwaardigheid die u in de loop van de jaren hebt opgebouwd, daadwerkelijk omver werpt door helemaal opnieuw te beginnen.


Kies daarom een gemakkelijk te onthouden domeinnaam die niet alleen belangrijk is voor uw niche, maar ook iets wat u lang wilt behouden.


2. Optimalisatie op pagina

Vervolgens is het tijd om al het volgende op uw pagina's te optimaliseren op:


Code

Inhoud

Site structuur

Metatags


Andere elementen op de pagina (H1, titeltags, afbeelding, alt-tag, site-architectuur, enz.). Door uw DA met optimalisatie te verbeteren, kan je website meer zoekmachinevriendelijk zijn.


3. Geweldige inhoud

Wilt u hoogwaardige links van meerdere domeinen in uw niche aantrekken? Goed nieuws! Meer aantrekkingskracht op uw site komt door het schrijven van hoogwaardige inhoud die uw doelgroep aanspreekt. Anders zal inhoud van slechte kwaliteit mensen alleen maar afschrikken.

Dus door de best mogelijke inhoud te bieden, zal dat u zeker helpen uw DA-score te verbeteren (en u zelfs veel extra SEO-voordelen opleveren).


4. Interne linkstructuur 

Waarom  zorgen maken over het verdienen van externe links wanneer uw interne links de meeste aandacht nodig hebben? Ja, te veel focussen op externe links kan ervoor zorgen dat u de interne linkstructuur  uit het oog verliest. Dus waarom interne links? Deze links helpen bezoekers te vinden naar wat ze proberen te zoeken op uw website. Op die manier krijgen bezoekers de beste ervaring, terwijl je de vruchten plukt van een verhoogde DA-score.


5. Linkprofiel opruimen

Het hebben van een schoon linkprofiel is nodig, omdat het u helpt een geweldige DA-score te behalen en te behouden. Dus om je linkprofiel op te ruimen, moet je de slechte links ervan verwijderen.


In dit proces kunt u tools gebruiken zoals:

Ahrefs Backlink Checker

Moz Explore

SEMrush Backlink Audit Tool

Deze tools helpen u bij het achterhalen van ongepaste of ongewenste links.


Nadat de linkaudit is voltooid, neemt u contact op met de website-eigenaren om hen de link te laten verwijderen of de "nofollow-tag" toe te voegen (devalueert) de link. Als dit niet werkt, gebruik dan de Google Disavow-tool om die links uit je profiel te verwijderen.


6. Ken je niche

Bij het runnen van een website is het belangrijk dat u de expert bent in wat u online te bieden heeft — en uw DA vormt hierop geen uitzondering. Door een gezaghebbende figuur in uw niche te worden, kunt u het vertrouwen van lezers winnen en tegelijkertijd deskundig advies geven aan de gemeenschap. Als je geweldige inhoud hebt (i. e. gastblogs op branchegerelateerde forums) en slimme manieren om uw doelgroep te betrekken, dan zullen mensen u zien als een autoriteit voor uw niche. Dit verbetert niet alleen uw merk, maar verhoogt ook uw DA-score.


7.Mobielvriendelijk

Tegenwoordig zitten mensen op hun telefoon, tablets, enz. Welk apparaat ze ook onderweg kunnen gebruiken, ze zullen het gebruiken. Met andere woorden, mobiel is niet alleen de toekomst — het gebeurt nu en overtreft laptops sinds 2014. Dus als uw website nog niet mobielvriendelijk is, dan is dit het moment om dat op te lossen!


Als uw website nog niet is verbeterd voor mobiel gebruik, zal dit niet alleen uw zoekrangschikking schaden (omdat Google voorstander is van mobielvriendelijke sites), maar u zult ook verliezen dat gebruikers uw site bezoeken om mee te beginnen.


Ga dus naar de mobielvriendelijke test van Google en voer vervolgens een test uit voor uw domein. Daarna geeft Google u een gedetailleerd rapport over hoe mobielvriendelijk uw site is en wat u kunt doen om deze te verbeteren.


8. Paginasnelheid verbeteren

Laten we eerlijk zijn: niemand wacht graag tot een webpagina wordt geladen; ze willen snelle resultaten. Dus als uw site niet snel genoeg wordt geladen, raken gebruikers gefrustreerd en gaan ze waarschijnlijk naar een andere site. Dus waarom zou u uw paginasnelheid niet verbeteren?


Zoek eerst de oorzaak van uw website die langzamer loopt dan zou moeten. U kunt dit doen door uw website uit te voeren via Google's PageSpeed Insights; het analyseert de snelheid van uw site. En dan identificeert het enkele effectieve manieren waarop u uw site sneller kunt maken en daardoor uw DA-score kunt verbeteren.


9. Gebruik sociale media

Ten slotte is het belangrijk om je sociale signalen te vergroten als het gaat om het verkrijgen van meer autoriteit met je domein. Maar toch zoekmachines zoals Google er niet op zullen staan dat sites sociale signalen tot een prioriteit maken om hun ranglijst te verhogen, moeten website bezitters nog steeds profiteren van sociale media om het volgende te doen.


Promoot hun sites

Promoot hun producten en diensten

Vertel mensen over evenementen en wedstrijden.

Als gevolg hiervan krijgen sites vaker likes, aandelen en tweets via sociale media, in plaats van solo te gaan in zoekmachines.


Conclusie

Domeinautoriteit is uiterst belangrijk voor uw site. Ten eerste kunt u met DA analyseren hoe goed uw website het doet in de zoekruimte. Bovendien kunt u de prestaties van uw website vergelijken met die van uw concurrerende sites, zodat u kunt zien waar u staat in de resultaten van zoekmachines.


Hoe doe ik dat allemaal?

Natuurlijk kan Creative je hier goed bij helpen omdat veel ondernemers dit boven de pet gaat. Wil je het toch zelf proberen? Stel jezelf dan de volgende vraag:


‘’Ben ik hiermee relevant voor mijn bezoeker?’’

Beantwoord je die vraag met JA, dan direct doen. Bij twijfel, doe het dan niet.